Vuurdoornstraat 2
4043 NS Opheusden
T. 0488 - 44 10 35
E. info@swanwelzijn.nl

Aanmelden nieuwsbrief

 

Huis van Ochten


Dorpshuis Ochten, Dr. M. van Drielplein 2.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Volg ons op twitter @huisvanochten

 

** Inloopochtend: 10.00-12.00 uur**

Iedere woensdagmorgen zijn er gastvrouwen aanwezig en bent u van harte welkom om gezellig een kop koffie/thee te komen drinken.

 

** Wandelgroep: 10.00 – 12.00 uur**

Iedere maandagmorgen een uur “stevig” wandelen in de omgeving zonder verplichting. Verzamelen voor het Dorpshuis.

 

** Praathuis: di. 19.30 – 21.00 – woe. 10.00 – 11.30 uur**

Elke week op de dinsdagavond en woensdagmorgen zijn er taalvrijwilligers die Nederlands praten met statushouders.

 

** Brei/haakclub: 19.00 – 21.00 uur**

Onder leiding van Hanny v.d. Heijden ( Huis van Ochten) kunt u op de woensdagavond terecht in de winkel Verf en Wonen (Schoolstraat 6 Ochten). Wilt u zich opgeven voor de breiclub? Dat kan via Hanny. Mobiel: 0653490446.

 

**Diversen activiteiten:**

Verder organiseert het Huis van Ochten Thema-avonden en workshops.

 

                                           repaircafe

Iedere derde woensdagmiddag van de maand wordt er van 14:00-16:00 uur het zogeheten Repair Café gehouden in het Dorpshuis aan het Dr. van Drielplein 2 in Ochten. Men kan er kosteloos eenvoudige reparaties laten verrichten aan huishoudelijke apparatuur en kleding, maar ook gewoon binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie. Het Repair Café heeft ook een Facebookpagina.” 

Kom gewoon eens binnen om te praten, kijken of te helpen. U bent van harte welkom. 

Vrijwilliger worden bij het huis van Ochten ?  mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel gewoon 06 21618768. 

 

Andere activiteiten in april 2018

 

Lezing: Een tuin vol bloemen door Marianne Tuyn.

Het is eindelijk lente! In de tuin kunnen we genieten van de eerste bloemen, narcissen, druifjes, tulpen en de eerste bloesem aan de bomen, hierna wordt het vrolijke feest elke week alleen maar groter. Tot ver in de herfst kan Marianne Tuyn van Tuyndesign uit Lienden genieten van haar tuin vol bloemen. Misschien vraag je je af, hoe haar dat is gelukt? In de lezing die zij geeft op donderdagavond 19 april in het Huis van Ochten, Dr. M. van Drielplein 2, zal zij een tipje van de sluier oplichten. Dan kun je zelf ook aan de slag om een tuin vol bloemen te maken. We beginnen de avond ook al met bloemen, want Marianne zou het leuk vinden als iedereen “iets bloeiends” uit zijn of haar tuin mee wil nemen. Dan hebben we direct iets om mee aan de slag te gaan. Je hoeft geen specifieke kennis te hebben van de tuin of van tuinieren.
Misschien ben je juist van plan om je borders iets anders in te richten of begin je net met een nieuwe tuin en heb je daar al over nagedacht en gelezen. Een mooie kans om hier je vragen te stellen! Natuurlijk kun je na één lezing niet meteen alles weten, maar heb je een aanleiding om een begin te maken met jouw nieuwe tuin! De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Beetje snuffelen vast ??   http://www.mariannetuyn.nl/