Vuurdoornstraat 2
4043 NS Opheusden
T. 0488 - 44 10 35
E. info@swanwelzijn.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 2 juli 2018

Privacybeleid

Stichting Welzijnsactiviteiten Neder-Betuwe verwerkt persoonsgegevens. Wij willen u hierover graag duidelijk en transparant informeren.

Registratie vrijwilligers SWAN

De registratie van de vrijwilligers verloopt via de coördinator van de activiteit. De vrijwilligersovereenkomst wordt afgegeven door de coördinator aan de medewerker/vrijwilliger van de administratie. Deze zet de gegevens in de cloud van de SWAN. De administratieve lijst staat in Excel. Wij registreren NAW gegevens, telefoonnummer, emailadres, functie van de vrijwilliger en de startdatum. De medewerker/vrijwilliger van de administratie heeft via een beveiligde weg toegang tot deze gegevens en is verantwoordelijk voor de verwerking hiervan.

           

Registratie gegevens activiteiten SWAN

De registratie van de deelnemers van activiteiten wordt geregistreerd door de coördinator. Gegevens worden op een deelnemerslijst geplaatst. Deze deelnemerslijst staat bij de coördinator incassobetalingen op een beveiligde computer. De coördinator registreert NAW gegevens, telefoonnummer en emailadres.

Deelnemerslijsten zijn alleen inzichtelijk voor de coördinator en vrijwilligers van de betreffende activiteit en worden in een afgesloten ruimte bewaard. De deelnemerslijsten worden na afloop van een seizoen vernietigd.

Voor tafeltje dekje registreren wij NAW gegevens, emailadres, telefoonnummer, geboortedatum en IBAN nummer van degene die de betaling doet met tenaamstelling, indien nodig ook de NAW gegevens van een contactpersoon.

Voor tafeltje dekje voor de woonplaatsen Dodewaard-Ochten worden de NAW, emailadres, telefoonnummer en incasso gegevens doorgegeven aan de leverancier van de maaltijden dit is Food Connect. Voor tafeltje dekje voor de woonplaatsen Kesteren en Opheusden staan de gegevens van de deelnemers bij de coördinatoren.

Financiële gegevens

Om de financiële administratie te voeren geven leden via het inschrijfformulier toestemming voor automatische incasso. Deze inschrijfformulieren worden bewaard bij de coördinator incassobetalingen die de incasso aanmaakt. Op het inschrijfformulier staan de NAW gegevens, telefoonnummer e-mail adres, geboortedatum en het IBAN nummer. De financiële administratie wordt verwerkt in het AFAS boekhoudprogramma. Hier moet je inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Alleen de penningmeester is hiervoor bevoegd.

Website

Op www.swanwelzijn.nl worden cookies gebruikt voor het functioneren van de website en het meten van bezoekersstromen (analytics). Hiervoor is een melding met meer informatie beschikbaar op de website.

 

Beeldmateriaal

Vrijwilligers van de SWAN maken soms foto’s van activiteiten ten behoeve van de promotie van de SWAN en als herinnering. Bij het maken van de foto wordt expliciet toestemming gevraagd aan de betrokken deelnemers voor het maken van beeldmateriaal. Toestemming is altijd in te trekken.

 

Communicatie

Het privacybeleid van de SWAN is terug te vinden via www.swanwelzijn.nl en op te vragen via het secretariaat op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datalekken

In de nieuwe wetgeving is het verplicht om datalekken te melden. Zijn er ondanks alle zorgvuldigheid toch persoonsgegevens op straat terecht gekomen of is er een vermoeden van een datalek, dan moet dat in eerste plaats gemeld worden bij het bestuur. Zij maakt vervolgens een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).Na melding van een datalek heeft de SWAN een informatieplicht die voorschrijft dat deelnemers worden geïnformeerd over wat er met hun persoonsgegevens is gebeurd.

Recht op vergetelheid (RTBF) en inzage in gegevens (SAR)

Indien een deelnemer een beroep doet op het recht op vergetelheid of inzage in gegevens wenst, reageert de SWAN binnen één maand op dit verzoek. Dit verzoek dient schriftelijk gedaan te worden via het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Recht op vergetelheid

Het recht op vergetelheid houdt in dat vrijwilligers en deelnemers die daarom verzoeken, recht hebben op het zonder redelijke vertraging wissen van de hem/haar betreffende persoonsgegevens.

Recht op inzage gegevens

Vrijwilligers en deelnemers hebben recht op inzage in hun persoonsgegevens. Dat houdt in dat zij de SWAN mogen vragen of deze persoonsgegevens van hen heeft vastgelegd en zo ja, welke. Zij hoeven geen reden te geven voor een inzageverzoek.